Boekhandel Louis Tinner

Boekhandel Louis Tinner is de tweedehands boekhandel van Jochen van Barschot en Maurice Janssen. In 2003 begonnen ze met boekverkoop op boekenmarkten. Later kwam daar onlineverkoop bij. Daarnaast organiseren ze twee keer per jaar een boekenmarkt in Schiedam en eens per jaar de boekenmarkten van Willemstad en Zierikzee.

Ze hebben hun boekhandel genoemd naar het hoofdpersonage uit de romans De man die werk vond en Nog drie keer slapen en ik word wakker van hun patroonheilige Herman Brusselmans.

Jochen van Barschot 

Jochen woont in Rotterdam. Na zijn studie journalistiek ging hij werken op de redactie van NRC Handelsblad. Hij studeerde ook nog politicologie. Als hij de kans krijgt – hij is de trotse vader van drie zonen en een dochter – leest hij onder andere Louis Paul Boon, Herman Brusselmans, T.C. Boyle, Tom Wolfe, Arthur Japin en John Steinbeck.

Maurice Janssen

Maurice woont in Tilburg. Naast boekhandelaar is hij freelance journalist/tekstschrijver bij Quint Tekst en Foto. Samen met Karin Quint schreef hij in de Dominicus reisgidsen Wales en Schotland. Hij leest onder andere graag Evelyn Waugh, Frank Westerman, W.F. Hermans, Tom Lanoye, Douglas Coupland, Iain Banks en non-fictie over mensen die een nog avontuurlijker leven hebben dan hijzelf.

Louis Tinner

Louis Tinner is de onorthodoxe bibliothecaris/boekhandelaar uit de romans van Herman Brusselmans. Zijn werkdag bestaat uit ruzie zoeken met klanten en af en toe een bladzijde uit een boek scheuren. Als de verveling echt toeslaat, is daar altijd het kleine koelkastje onder zijn bureau, voorzien van blikjes Jupiler. Jochen en Maurice beschouwen Louis als stille vennoot.